25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Priboj

Priboj: Osvanuo grafit posvećen zločincu Mladiću

Nove genocidne poruke upućene su Bošnjacima u Priboju, ovoga puta u vidu grafita “Ratko Mladić srpski heroj” na jednoj od stambenih zgrada.

Objava Džema Halilagića

Džemo Halilagić, predsjednik Odbora za zaštitu ljudskih prava i humanitarnu djelatnost Priboj, objavio je jučer na svom Facebook nalogu fotografiju ispisanog grafita, uz poruku “da se u Priboju nastavlja slavljenje genocida i zločina nad Bošnjacima”.

“Uobičajeni ambijent u Priboju. Ovaj grafit je prije par dana osvanuo na zgradi u kojoj živim. Jasna je poruka”, naveo je Halilagić uz fotografiju grafita sa imenom presuđenom zločincu Ratku Mladiću.

Slavljenje najvećeg zločina na tlu Evrope poslije II Svjetskog rata postao je univerzalni način zastrašivanja bošnjačkog naroda u ovoj opštini na obali Lima, a genocidni grafit ispisan na zgradi dugogodišnjeg borca za prava Bošnjaka Džema Halilagića nastao je samo par dana nakon skandaloznih prijetnji srpskih policajaca na jednom privatnom veselju u Priboju.

U još jednoj od svojih objava na društvenoj mreži Facebook, Halilagić je prikazao još jedan grafit sa imenom Haškog osuđenika Ratka Mladića, uz konstataciju da taj grafit “krasi” zid jedne od zgrada u centru novog dijela Priboja.

Grafit u novom dijelu Priboja

Halilagić je autor knjige “Sandžak bez Bošnjaka-velikosrpski zločinački plan”, koja opisuje niz zločinačkih poduhvata i namjera na štetu Bošnjaka Sandžaka.

Svojevremeno je Halilagić bio istaknuti funkcioner SDA Sandžaka i veliki borac protiv režima Slobodana Miloševića, te je 90-ih godina više puta hapšen i maltretiran od strane režima zbog svog političkog djelovanja.

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: