Aktuelno Društvo Prijepolje

Prijepolje: Godišnjice Bakije-hanume medrese i otvorenja Sultangazi džamije u Ivanju

Prigodnim vjerskim programom u Prijepolju je u nedjelju obilježeno deset godana od početka rada Bakije-hanume medrese i godinu dana od otvaranja Sultangazi džamije u Ivanju.

Svečanosti su prisustvovali čelnici Mešihata sandžačkog Rijaseta IZ-e Srbije, muftija sandžački Senad ef. Halitović, pomoćnik muftije Muhamed ef. Demirović, šef Vjersko-prosvjetne službe Bajazit ef. Nicević i šef Ureda za da’vu i misionarstvo Jakub ef. Leković. Pozivu su se odazvali i predsjednici, glavni imami, mnogi imami i profesori medresa iz svih sandžačkih Medžlisa, objavio je Medžlis IZ-e Prijepolje.
Neka je hairli i mubarek olsun!

Podjećamo da je 30. septembra 2009.godine, nakon svečanog otvaraja, obnovljen je rad “Bakije-hanume” medrese nakon šezdeset i osam godina od njenog prestanka sa radom. Medresa je četvorogodišnja srednja škola koja nudi visokokvalitetno obrazovanje koje objedinjuje opšte gimnazijsko i stručno vjersko znanje. Plan i program rada u Medresi usklađen je sa zajedničkim planom za sve medrese na području Rijaseta Islamske Zajednice Srbije, a škola je priznata u Srbiji i izvan nje.

Povezane vijesti