Aktuelno Društvo Regija Srbija

Priština: Međunarodni nalog za hapšenje Radojičića

Zvonko Veselinović i Miland Radojičić (Foto: NSPM)

Godinu i po dana nakon ubistva lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića, Sud u Prištini je izdao međunarodni nalog za hapšenje potpredsjednika Srpske liste, Milana Radojičića, koji je osumnjičen da je umiješan u ubistvu srpskog političara, prenosi Koha pozivajući se na KTV.

Kako se navodi, Radojičić je takođe osumnjičen za organizovani kriminal i druga teška djela.

Na fotografiji koja kruži društvenim mrežama vidi se kako se predsjednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić rukuje s Milanom Radojičićem

Nakon što je Specijalno tužilaštvo Kosova odbilo da ga ispita tužilac koji istražuje ubistvo Ivanovića izjavio je da je izdat međunarodni nalog za hapšenje Radojičića, za koga se sumnja da se krije u Srbiji.

Kako navodi KTV Specijalno tužilaštvo takođe traži još jednu osobu blisku Radojičiću.

Nakon dokumenata odobrenih od strane EULEKSA, Specijalno tužilaštvo je nedavno proširilo istragu i na Zvonka Veselinovića, koji je više puta viđen u pratnji zamjenika predsjednika Srpske liste.

Po zahtjevu Tužilaštva, sud je takođe izdao nalog za njegovo hapšenje.

Kako se navodi, Veselinović, koji je prošle godine viđen na sjeveru Kosova, osumnjičen je za organizovani kriminal, dovođenje u opasnost osoblja UN-a, uzrokovanje opšte opasnosti i ubistvo Ivice Rajičića 2014. godine.

Milan Radojičić tokom susreta sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem

Dvojica traženih Srba prošlog mjeseca su se pojavili zajedno na proslavi “anti-albanskog” tabloida “Informer” iz Beograda.

Tužilac Hodža je dalje rekao da je ovo “poslednja mogućnost Tužilaštva da obezbjedi prisustvo dva osumnjičena Srba, koji su godinama navodno bila povezana sa organizovanim kriminalom na sjeveru Kosova”.

Prije nekoliko mjeseci, Milan Radojičić je pozvao tužioca Sulj Hodžu da ga ispita u Beogradu, ali je Tužilaštvo odbilo da to uradi.

Povezane vijesti