Aktuelno Društvo Srbija

Pronađena ilegalna laboratorija, zaplijenjeno 650 osušene i 3.954 kilograma sirove marihuane (VIDEO)

Policija u Beogradu je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašla na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u vještackim uslovima i zaplijenili 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljiku ove opojne droge u sirovom stanju ukupne težine 3.954 kilograma.

MUP Srbije je saopštio da je zbog sumnje da je počinio krivicno djelo neovlašcena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, uhapšen P. K., odgovorno lice firme „Jovanjica“ u cijem vlasništvu je pomenuto poljoprivredno dobro, a koji se sumnjiči da je bio voda organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane.

Zbog istog krivicnog djela, a kao članovi grupe, uhapšeni su M. Z. (1980), Ž. V. (1964), H. S. (1982), J. B. (1976), Ž. P. (1994), B. V. (1984), M. B. (1982) i H. P. (1979), svi zaposleni u firmi „Jovanjica“, dok je policija za još jednom osobom raspisala potragu i za njom se intenzivno traga.

Svi uhapšeni, nalaze se u pritvoru, koji im je odreden od strane nadležnog suda.

Protiv osumnjicenog P. K. podnijeta je i krivična prijave zbog sumnje da je izvršio krivična djela posebni slučajevi falsifikovanja isprave. Policija je kod njega, prilikom zaustavljanja vozila u kojem se nalazio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju, dok je protiv vozača automobila podnijeta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svjetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Pretresom prostorija firme „Jovanjica“ pronađeni su i jedan pištolj i jedan revolver, zbog čega će protiv P. K. biti podneta i krivicna prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Povodom ove zaplijene narkotika direktor policije Vladimir Rebić apelovao je danas na sve učesnike u političkom životu Srbije da ubuduće prestanu sa iznošenjem paušalnih i netačnih informacija o radu policije zarad svojih političkih cilјeva, a koji su se mogli čuti i u pomenutom slučaju.

„Pripadnici MUP-a su prilikom ove zaplene preduzeli sve mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i svoj posao su obavili profesionalno i u skladu sa zakonom, kao što to uvek čine. Nažalost, zbog neodgovornosti pojedinih političara morali su da se suočavaju i sa raznoraznim neistinama, počev od toga da su policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane pa nadalјe, i to sve usred sprovođenja istrage po nalogu Tužilaštva, što je istu moglo da ugrozi“ rekao je Rebić.

Foto: PrtSc, MUP Srbije

Povezane vijesti