Aktuelno Politika Srbija

Protest u Novom Pazaru ne održava se pod imenom #1od5miliona

Organizatori antivladinih građanskih protesta u Srbiji saopćili su noćas da protest u Novom Pazaru, koji je u subotu održana u organizaciji SDA Sandžaka, nije povezan sa organizacijom protesta #1od5miliona.

“Protest u Novom Pazaru ne održava se pod imenom #1od5miliona i nema veze sa ovim protestom, a organizatori protesta #1od5miliona nisu ni u kakvoj komunikaciji sa Sulejmanom Ugljaninom”, stoji na sajtu poceloje.rs, jednoj od oficijelnih stranica protesta u Srbiji.

Dodaje se da iz navedenih razloga ne mogu biti odgovorni ni za poruke iznijete na tom protestu niti za same učesnike protesta.

“Dovođenje u vezu protesta #1od5miliona i Sulejmana Ugljanina još je jedan pokušaj da se unese zabuna i da se protesti diskredituju” stoji u obraćanju javnosti.

Pozivaju građane “da ne nasedaju na manipulacije režimskih medija”.

U subotu, 9. marta u organizaciji SDA Sandžaka je održana prva protestna šetnja pod nazivom “Za sigurnu budućnost – Sandžak se budi”. Na prvom od najavljenih protesta svake subote u Sandžaku izmeđ ostalih su bili istaknuti i transparenti “#1od5miliona” i “1od100”, “Bošnjaci u Ustavu”, “Jednakost pred zakonom”, “Sandžak autonomija”.

Izvor i Foto: poceloje.rs

Povezane vijesti