Aktuelno Sandžak Sport Tutin

Prva akademija sporta Tutina: Priznanje i zahvalnost za sportiste, sportske legende i kolektive

Pod pokroviteljstvom Opštine Tutin u petak je u tom gradu održana Prva akademija sporta na kojoj je prisustvovalo oko 1000 sportista, trenera i sportskih radnika i sportskih legendi Tutina.

Na svečanosti su pored zvaničnika i gostiju iz regiona i dijaspore prisustvovali su velikani i veterani sporta porijeklom iz Tutina, kao što su Mujo Bajrović, Nazim Kurtović, Rifat Zilkić, Numan Ukić, Edin Vučelj i još preko 20 sportskih legendi iz ovog kraja.

Pored uručenih nagrada najboljim aktivnim sportistima u Tutinu, speciijalnih nagrada Tutincima koji se takmiče širom svijeta, predsjednik opštine Tutin, Kenan Hot je uručio i Nagrade za životno djelo, kao i Povelje Opštine Tutin kao najveće priznanje koje opština može dodijeliti.

Zahvalnost i priznanje sportistima, sportskim kolektivima i radnicima ukazao je i predsjednik tutinske opštine Kenan Hot.

“Ovaj dogadjaj mora biti prekeretnica prema razvoju sporta u opštini Tutin. Akademija sporta će biti ustanovljena kao tradicionalna manifestacija u našoj opštini. U naredne dvije godine , opština će udvostručiti sredstva za razvoj sporta i dovršiti i izgraditi nove sportske objekte i da na taj način spremno dočekamo 48. Sandžačke igre koje će se održati 2021. godine u Tutinu. Moja molba za sve Vas koji ste u sportu, privrednike i sve prijatelje sporta je da svi zajedno učinimo dodatne napore da još više razvijamo sport i svijset mladih ljudi,” rekao je u svom obraćanju predsjednik Opštine Tutin, Kenan Hot.

Povelju Opštine Tutin, kao najveće priznanje koje može dodijeliti jedna opština dobili su Nazim Kurtović, Mujo Bajrović, Mutalib-Talja Agović, Mensur Suljović, Numan Ukić, Rifat Zilkić.

Osman Habibović, Hilmija Alibašić, Dr Esad Kučević, Albin Gegić
i Nail Hamzagić lauerati su nagrade za životno djelo iz oblasti sporta.

Plakete za doprinos i razvoj sporta u opštini Tutin uručene su Muminu Đurđeviću, Hasimu Klimenti, Samiru Eminoviću, Husniji Klimenti, Safetu Kecapu i Ćehu Nikšiću.

Specijalne nagrade za postignute rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni dobio je kik bokser Edin Vučelj, fudbaler Samir Nurković, žudista Kemal Zukorlić, karatista Amel Mujević , fudbaler Suad Sadović, košarkaš Alen Smailagić, bokser Semir Bajrović, i košarkaš Amar Gegić.

Najbolja sportistkinjia je Admira Koničanin, ajbolji sportista Ermin Fazlić, najbolji sporski radnik Sinan Derdemez, najbolji trener Dženan Curić.

Kao kolektiv najbolja muška ekipa je FK Tuti, najbolja ženska ekipa su odbojkačice- ŽOK Tutin, a najbolja ekipa mladjih uzrasnih kategorija je ŠF Jedinstvo 2017.

Najpespektivniji mladi sportista je Semin Hot.

Foto: Dinko Bejtović

Gepostet von Opština Tutin – Oficijalna stranica am Samstag, 29. Februar 2020

Povezane vijesti