3 Decembra, 2022
Aktuelno Novi Pazar Sport Turska

Prva medalja Hene Turković u Ankari, kandidat za mladu reprezentaciju Turske

Mlada odbojkašica iz Novog Pazara Hena Turković uključena je u “Projekat tim sportske gimnazije Odbojkaškog saveza Turske” koji ima cilj dovesti mlade odbojkašice u  A reprezentacije Turske.

Hena je sa projekat timom osvojila prvu srebrenu medalju u Turskom odbojkaškom šampionatu između sportskih odbojkaških akademija koje se organizuje na nivou Turske.

Turski odbojkaški saveza (TVF) je, angažujući instruktore turske reprezentacije, dao akcenat na Henu Turković.

Kako je najavljeno Turski odbojkaški savez (TVF) će uputiti molbu ministarstvu unutrašnjih poslova te zemlje za brži prijem Hene u tursko državljanstvo, čime će joj biti otovoren put da postane član ženske seniorske reprezentacije Turske.

Za Henu iz Novog Pazara već vlada interes turskih odbojkaških klubova. Ona radi dva treninga dnevno.

Hena je u dresu ŽOK Novi Pazar provela dvije sezone

“Imam jaku želju da što prije steknem tursko državljanstvo, te da dobijem poziv za reprezentativnu selekciju Turske U18 ( do 18 godina),i naravno da jednog dana ponosno igram za A reprezentaciju Turske i za Tursku zastavu, a naravno imam veliku podršku moje porodice i iskustvo mojeg baba”, rekla je Hena za SNews.

Njen otac, Mušo Turković, takođe kaže da uskoro očekuju Henu u reprezentativnim selekcijama Turske.

“Hena ima jaku želju da što prije dobije tursko državljanstvo, te da dobije poziv za reprezentativnu selekciju Turske U18,i naravno da jednog dana ponosno igra za A reprezentaciju Turske”, naveo je on.

 Jedna je Hena Turković (L) pred reprezentacijom U18 Turske, druga je Hena Kurtagić (D) u reprezentaciji U18 Srbije, obe ponikle u ŽOK Novi Pazar

Hena sada igra u TVF Voleybol Spor Lise klubu u Ankari. To je projekat tim Odbojkaskog saveza Turske.

Povezane vijesti