Aktuelno Društvo Novi Pazar

PU Novi Pazar: Edita Radetinac gađala olovkom službenicu, napala dvije policijske službenice, tužilac naredio da se privede

Policijska uprava (PU) Novi Pazar demantovala je večeras navode Edite Radetinac iz Novog Pazara da je verbalno i fizički napadnuta i maltretirana u prostorijama te policijske uprave prije četiri dana.

“Obavještavamo Vas da su netačni navodi četrdesetdvogodišnje E. R. da su je policijski službenici pretukli u zgradi Policijske uprave Novi Pazar. Naprotiv, E. R. koja je 31. jula došla u PU Novi Pazar, kako bi njen sin preuzeo ličnu kartu, napala je tom prilikom dvije policijske službenice”, navedeno je u saopštenju PU Novi Pazar.

Saopstenje 04.08.2019.

Kako se ističe “ona je prvo gađala olovkom, a zatim i vrijeđala policijsku službenicu koja radi na upravnim poslovima, nakon čega joj je, kako bi je smirili, prišlo dvoje policijskih službenika”.

“Ona (E.R.) je tada napala još jednu policijsku službenicu i nanijela joj povrede u predjelu ruku, koje je konstatovao i dežurni ljekar u bolnici u Novom Pazaru. O ovom događaju obavješteno je Osnovno javno tužilaštvo, čiji je tužilac naložio da se osumnjičena E. R. privede i da se protiv nje podnese krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, stoji u saopštenju PU Novi Pazar.

Iz PU Novi Pazar napominju, da E. R. nije podnijela pritužbu na rad policijskih službenika, iako joj je, kako se navodi, ta mogućnost predočena, niti je dostavila bilo kakvu zdravstvenu dokumentaciju koja potvrđuje njene tvrdnje da je zadobila bilo kakve povrede.

Edita Radetinac je preko društvenih mreža, a zatim i na konferenciji za novinare u prostorijama Stranke za pravdu i pomirenje (SPP) izjavila da je prilikom pokušaja da preuzme ličnu kartu za svoga sina u prostorijama PU Novi Pazar došlo do nesporazuma kada je od jedne službenice, u kancelariji broj 5, u barakama, zatražila hemijsku olovku i papir.

Edita Radetinac na konferenciji za novinare u prostorijama Stranke za pravdu i pomirenje (SPP). Foto: Stranka za pravdu i pomirenje (SPP)

Ona je ispričala da je preživjela torturu i da je verbalno, potom i fizički, napadnuta od strane službenice Vesne Nešković koja je od nje tražila da ide u pisarnicu i tamo piše, a ne hodniku.

“Ja sam rekla da ne bih išla jer sam pri kraju. Ona je izletela sa svog radnog mjesta i mene dohvatila za desnu ruku, počela da me vuče i tražila mi je papir koji mi je na kraju otela. Ja sam rekla da ne znam šta sam ja njoj uradila da bi se ona tako ponašala prema meni”, kazala Edita Radetinac, objavljeno je na sajtu SPP-a.

Predstavnici tri bošnjačke političke stranke, Stranka pravde i pomirenja (SPP), Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i Sandžačke demokratske partije (SDP) osudile su u subotu ovaj događaj, zatražile odgovornost policijskih službenika i najavile da će ispratiti slučaj do kraja.

Podsjećamo da je slučaj Edite Radetinac uznemirio je javnost Novog Pazara i Sandžaka i naišo na kritike od strane večlikog broja ljudi na društvenim mrežama.

Povezane vijesti