Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

PU Novi Pazar: Rušenje berbernice nasilničko ponašanje

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podnijeli su krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnjeg muškarca iz Novog Pazara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje.

Kako je navedeno u odgovorru na zahtjev za zvanične informacije,   koji je SNews uputio PU Novi Pazar, muškarac kojem u odgovoru nisu navedeni inicijali “se sumnjiči da je 23. februara, upravljajući bagerom više puta udario u objekat u Prvomajskoj ulici i devastirao ga”.

Kako se dodaje Policijskoj upravi u Novom Pazaru nije dostavljen nikakav zahtjev za pružanje asistencije, odnosno policijske pomoći, prilikom rušenja ovog objekta.

SNews je pitao u koje tačno vrijeme je rušenje izvršeno, da li je to rušenje bilo najavljeno nadležnom državnom organu? Da li je utvrđeno koja fizička i pravna lica su učestvovala ili su osumnjičena za učešće u ovom događaju-prekršajnom ili krivičnom djelu? Koje mjere i radnje su preduzeli pripadnici PU Novi Pazar? Koja su sve
lica saslušana?

Islamska zajednica u Srbiji je, nakon prvobitnog negiranja  i interesovanja javnosti, u nedjelju 23. februara potrvdila je da je ona porušila objekat.

Prema saznanjima vlasnika objekta-berbernice Ramiza Dugopoljca i očevidaca rušenje je izvršio N.Š. sa bagerom koji je nakon rušenja bager odvezao u dvorište Mešihata IZ-e u Srbiji.

Berbernica u Prvomajskoj ulici u straroj čaršiji u Novom Pazaru porušena je u nedjelju tokom noći. Istog dana održan je protest podrške građana u Prvomajskoj ulici. I stovremeno u dvorištu Mešhata IZuS okupili su se uposlenici i pristalice te islamske zajednice.

Predstavnici IZuS u Srbiji su nakon rušenja objekta i reakcije javnosti pozvali porodicu Dugopoljac da mirni riješe spor.

Povezane vijesti