Aktuelno Društvo Novi Pazar

Rješenje: Tri minuta do dolaska “pauka”

Gradska saobraćajna inspekcija u Novom Pazaru izdaje rješenja vozačima za uklanjanje nepropisno parkiranih vozila u roku od tri minuta, pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

Saobraćajni inspektori na osnovu službene dužnosti i ovlašćenja postavljaju ovakva rješenja na vidno mjesto (vetrobranskom staklu) nepropisno parkiranih ili zaustavljenih vozila.

U izdatom rješenju se navodi marka vozila, registarske oznate, mjesto i ulica na kojem je nepropisno parkirano vozilo, uz navođene datuma i sata, “čime se smatra da je dostavljanje uredno izvršeno”.

“Ukoliko vozač ne postupi po nalogu saobraćajnog inspektora vozilo će ukloniti JKP ‘Parking servis’, do mjesta čuvanja, o trošku vlasnika vozila”, piše u obrascu tog rješenja.

Uklanjanje nepropisno parkiranih i napušteniv vozila specijalnim vozilom “pauk”, koje ne može biti kraće od tri minute, članom 5 regulisano je Odlukom Skupštine Grada Novog Pazara od 27. novembra 2015. godine.

JKP” Parking servis” Novi Pazar ima jedno specijalno vozilo “pauk” koje vrši uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

Prema ranije dostavljenim podacima iz ovog komunalog preduzeća za period, od osnivanja, 1. marta 2016. godine do kraja novembra 2017. godine, pauk servis je u istom ovom periodu podiglo 3.724 vozila.

Povezane vijesti