Aktuelno Crna Gora Društvo Rožaje

Rožaje: U podmetnutom požaru stradale dvije osobe

U požaru koji je rano jutros izbio u porodičnoj kuću u selu Besnik, kod Rožaja, živote su izgubili Sulejman Murić (61) i njegova nevenčana supruga Sedina Mocević (45). Pod sumnjom da je podmetnula požar uhapšena je Murićeva bivša supruga, Safija Murić. Ona je uhapšena u autobusu koji je saobraćajao iz Rožaja prema Podgorici.

Uprava policije Crne Gore je saopćila da su policijski službenici došči operativnim putem do sumnje da je požar podmetnut. Zbog krivičnog djela teško ubistvo, izvršeno na štetu ova dva lica.

Vatrogasci su po dolasku na mjesto požara konstatovali da je požar zahvatio dnevni boravak kuće. Oni su zatekli ugljenisala tijela stradalih.

Dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Rožaje je jutros oko 06,15 sati obaviještena da je došlo do požara na porodičnoj kući u kojoj žive S.M. (61) i S.M. (45). Policijski službenici su upućeni na lice mjesta. Konstatovali su da se unutra nalaze dva beživotna tijela.

Obaviješteni su državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Policijski službenici ubrzo su došli do saznanja da je požar podmetnut, kao i do sumnje da je požar podmetnula S.M. (55).

Službenici OB Rožaje su, preduzimajući operativne mjere i radnje, došli do saznanja da se S.M. (55) autobusom uputila ka Podgorici. Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kolašin su, na zahtjev službenika OB Rožaje, zaustavili autubus na području Kolašina i lišili slobode S.M.

“Kriminalistička obrada i dosadašnje policijske mjere i radnje ukazuju na sumnju da je S.M. (55) požar podmetnula na način što je jutros, noseći bidon sa benzinom, došla do porodične kuće u kojoj je S.M. (61) živio sa S.M. (45), a zatim je ušla u kuću kroz prozor na kupatilu i polila benzinom prostoriju u kojoj su spavali S.M. i S.M. i potom izazvala požar nakon čega je pobjegla”, saopćila je Uprava policije Crne Gore.

Na licu mjesta vršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u VDT u Bijelom Polju.

Beživotna tijela S.M. (61) i S.M. (45) biće upućena na Odjeljenje sudske patologije KCCG u Podgorici radi vršenja obdukcije.

Službenici OB Rožaje će osumnjičenu S.M. (55) u zakonskom roku privesti državnom tužiocu u VDT u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da je počinila navedeno krivično djelo.

Foto: PrtSc RTV Rožaje

Povezane vijesti