Aktuelno Društvo Sandžak Turska

Sandžak: Saosjećanje sa turskim narodom

Povodom zemljotresa koji se sinoć desio u Republici Turskoj u kojem je stradao veliki broj ljudi i izazvana velika materijalna šteta, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je hatarnamu – izjavu saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, u kojoj je u ime građana Sandžaka i u svoje ime uputio izraze saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih.

“Postovani predsjedniče Erdoğan. Sa puno tuge i žalosti primili smo vijest o zemljotresu koji je sinoć zadesio Republiku Tursku i izazvao velike ljudske žrtve i materijalna razaranja.U ime građana Sandžaka i u svoje lično ime, ovim putem Vam upućujem izraze najdubljeg saosjećanja zbog velikog broja poginulih i povrijeđenih. Porodicama žrtava prenesite izraze našeg iskrenog saučešća, a povređenima želimo brz oporavak. Primite izraze našeg poštovanja”, naveo je Ugljanin u hatarnami.

Izraze saosjećanja uputila je i Asocijacije Maturanata Turske u Srbiji (ASMAT-TUMED), sa sjedištem u Novom Pazaru.

“Izražavam najdublji bol i tugu zbog stradalih u zemljotresu. Saosjećamo sa porodicama stradalih i onima koji tragaju za svojim najbližima i molimo dragog Boga da sačuva živote svih ljudi, stanovnika u gradovima Elazig i Malatya”, poručeno je u izrazu saučešća Republici Turskoj i turskom narodu koju je upitio predsjednik udruženje koje okuplja turse alumniste u Srbiji, Nazim Ličina.

U zemljotresu jačine 6,8 stepeni po Richteru koji je u petak pogodio grad Elazig i Malatya, na istoku Turske, živote je izgubilo najmanje 29 ljudi, 1.466 osoba je zatražilo ljekarsku pomoć i 43 je do sada spašeno i izvučeno iz ruševina.

Povezane vijesti