Aktuelno Društvo Srbija

Saobraćajna policija angažuje sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od 12. do 18. avgusta 2019. godine.

Ova međunarodna akcija će počinje danas u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za mjerenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima, najavljeno je iz MUP-a Srbije.

Kako se ističe policijski službenici će prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači dozvolјenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije napominje da se u prvih sedam mjeseci ove godine neprilagođena brzina javlјala kao utjecajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Povezane vijesti