Aktuelno Društvo Novi Pazar Srbija Turska

“Šćućureni migranti” između zadnjih točkova autobusa koji je saobraćao iz Istanbula za Novi Pazar 

Carinici na Gradini (graničnom prelazu između Srbije i Bugarske) su danas zabilježili nesvakidašnji pokušaj ilegalnog prelaska granice.

Kako je saopštila Uprava carina Srbije dvojica alžirskih državljana spriječeni su da u Srbiju neopaženo uđu iz Bugarske, skrivajući se na osovini između zadnjih točkova autobusa.

Ilegalni migranti su otkriveni tokom detaljne kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Istanbul-Novi Pazar.

“Dok je pregledao prtljag putnika, carinik je primjetio muškarca koji je umjesto da uđe u prostoriju za pregled zajedno sa ostalim putnicima, šetao između policijske kontrolne kabine i autobusa.Kada mu je prišao i upitao ga zašto nije ušao na kontrolu zajedno sa ostalim putnicima, shvatio je da ga čovjek ne razumije, pa je ponovio pitanje na engleskom jeziku. Kako nije dobio nikakav odgovor, zatražio je da vidi njegove putne isprave i dobio odgovor da ih putnik uopšte nema. Posumnjavši da se radi o ilegalnom migrantu, carinik je zatražio asistenciju policije, nakon čega ih je otkriveni migrant odveo do autobusa i pokazao im gdje je sakriven još jedan njegov drug”, pojašmneno je iz Uprave carina.

Kako se dodaje drugi migrant je bio šćućuren na osovini između zadnjih točkova autobusa.

Ovo je prvi poznati zabilježeni slučaj da se u jednom sutobusu koji saobraća za Novi Pazar kriju migranti.

Foto: Uprava carina Srbije

Povezane vijesti