Aktuelno Politika Sandžak

SDA Sandžaka: Specijalni status za Sandžak je potpuno legitiman cilj

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka održala je danas u Novom Pazaru sjednicu Glavnog odbora na kojoj su, nakon izbora novih članova Glavnog odbora Stranke, usvojene odluke o obrazovanju Kadrovske komisije, Izborne komisije, kao i novi sastav Izvršnog odbora.

Sa skupa je poručeno da je specijalni stauss Sandžaka potpuno legitimian cilj, lider SDA Sandžaka je u obraćanju na skupu ponovio stav da je specijalni status za Sandžak jedino rješenje za sva pitanja građana Sandžaka.

“Sandžak zahvaljujući svojim sposobnim ljudima ima mogućnost da dostigne održivi razvoj u svim granama života za dobrobit svih građana”, poručio je Ugljanin.

Iz SDA Sandžaka je nakon sjednice koja je bila zatvorena za medije saopšteno da je kompletiran sastav organa Stranke i da su “konstituisani organi predvođeni stručnim i mladim ljudima koji će kroz organizaciono-konstitucionu šemu u budućnosti predstavljati intelektualnu i kadrovsku bazu SDA Sandžaka sposobnu da u potpunosti implementira Platformu o specijalnom statusu Sandžaka”.

Izabran je Izvršni odbor Stranke kojim će rukovoditi zamjenik predsjednika Stranke Salih Hot iz Tutina. Na prijedlog Saliha Hota u Izvršni odbor Stranke su izabrani Hajro Bećirović iz Priboja, Mirsad Hodžić i Hazbo Mujović iz Sjenice; Enis Imamović i Ahmedin Škrijelj iz Novog Pazara i Kenan Hot i Bajram Aljović iz Tutina;

Radom Izborne komisije rukovodiće generalni sekretar Stranke Ahmedin Škrijelj, a radom Kadrovske komisije Stranke rukovodiće Muamer Smailbegovi iz Novog Pazara.

Ističe se i da je Glavni odbor SDA Sandžaka jednoglasno utvrdio principe i rokove za uspostavljanje organizaciono-konstitucione šeme Stranke na nivou Sandžaka i lokalnih samouprava, što će, kako se podvlači, biti jedan od prvih zadataka novoizabranog sastava Izvršnog odbora.

U saopštenju se dodaje i da je savjetnik sa finansije SDA Sandžaka Bahrija Kačar predstavio Glavnom odboru te stranke stabilne izvore prihoda iz kojih se može finansirati specijalni status za Sandžak.

Povezane vijesti