25 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Politika

SDA Sandžaka zatražila vanredne lokalne izbore, vladajuća većina odbila

Odbornici SDA Sandžaka zatražili su na današnjoj skupštini grada Novog Pazara raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Skupštinska većina (SDP-SNS) je odbila taj prijedlog.

Naglašavajući da su minuli parlamentarni izbori bili dokaz da je aktuelna većina u Novom Pazaru evidentno izgubila podršku u biračkom tijelu, Ahmedin Škrijelj, predsjednik odborničke grupe SDA Sandžaka je zatražio raspuštanje parlamenta i ostavke čelnika grada, te pokretanje inicijative za vanredne izbore.

Ovaj prijedlog nije dobio potrebnu većinu, kao ni drugi prijedlozi koje je ova odbornička grupa predložila za razmatranje.

Pored toga, na dnevnom redu današnjeg zasijedanja se nalaze prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na cjenovnik usluga JKP „Gradska čistoća“ Novi Pazar, kao i povećanju cijena vode koje je na razmatranje dostavio JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Odbornici pred sobom imaju i prijedloge o imenovanju direktora JU “Kancelarije za mlade”, Kulturnog centra i Centra za djecu i mlade „Duga“.

Prijedlog Odluke o davanju pozitivnog mišljenja na Odluku o promjeni naziva Tehničke škole Novi Pazar je jedna od tačaka dnevnog reda, kao i imenovanja predsjednika i članova nadzornih odbora javnih preduzeća u Novom Pazaru.

Također su danas na dnevnom redu i izvještaji o radu većine Javnih preduzeća i ustanova, a jedna od zanimljivijih tačaka biće i imenovanje doktora medicine određenih za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdrastvene ustanove na teritoriji grada Novog Pazara i izdavanja potvrda o smrti.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: