Aktuelno Politika Sandžak

SDP: Ugljanin želi da izađe iz koalicije, a da za to okrivi SDP

Sandžačka demokratska partija (SDP) reagirala je na današnju izjavu lidera SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanin da je Rasim Ljajić “politički prevarant”, ističući da je Ugljanin neargumentovano i brutalno napada, te da želi da izađe iz koalicije a zato okrivi SDP.

”Ovoliku količinu nepromišljenih, netačnih i zlonamjenih konstatacija i uvreda koje su izrečene na današnjoj konferenciji SDA vrlo je teško komentarisati nekom zdravom logikom, a da se pri tome ne upadne u zamku odgovaranja istom mjerom”, navode iz SDP-a , objavila je RTV Novi Pazar koja je bliska toj stranci.

SDP navodi da su napadi na Rasima Ljajića bez ikakvih argumenata i isključivo na ličnoj osnovi i da je “suština ovako brutalnog napada, koji je došao u sred meseca Ramazana jasna – Ugljanin želi da izađe iz koalicije a da za to okrivi SDP”.

“Koliko je apsurdno sve što je izrečeno govori i činjenica da Ugljanin otpužuje Ljajića da je htio da spriječi posetu člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Novom Pazaru pri tome potpuno zanemarujući činjenicu da su se upravo Rasim Ljajić i Džaferović susreli u nedjelju i imali jedan više nego korektan razgovor, o čemu je na kraju krajeva posvjedočio i sam Džaferović u svom saopštenju. Suština ovako brutalnog napada, koji je došao u sred meseca Ramazana je jasna – Ugljanin želi da izađe iz koalicije, a da za to okrivi SDP. To je razlog njegovih napada na Rasima Ljajića bez ikakvih argumenata i isključivo na ličnoj osnovi. Smatramo da je važno da ljudi znaju o čemu se ovde radi i zato se obraćamo građanima Sandžaka, a ne Sulejmanu Ugljaninu koji je izgleda već donio odluku”, ocjenjuju u reagiranju iz SDP-a.

–  Zbog SDA trpjeli Šešelja, o daljim koracima do kraja nedjelje

Ugljaninu poručuju da, ako je naumio da raskine ovu koaliciju to treba da uradi sam, a ne da za to optužuje SDP, te da su do sada bili i više nego korektni partneri.

“Zbog koalicije smo trpjeli ogromnu negativnu kampanju u medijima i Šešeljeve napade u Skupštini ali sve smo to izdržali zarad političke stabilnosti u Sandžaku i i ozdravljenja odnosa među Bošnjacima kojima i dalje ostajemo privrženi. Sandžačka demokratska partija će o svojim daljim koracima donijeti odluku na sjednici Predsjedništva stranke koja će biti održana do kraja nedjelje”,

Povezane vijesti