Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Sjećanje ne legendarnog Šemsudina Kučevića

Na današnji dan, 12. oktobra 2017. godine, nakon teških povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj, preminuo je legendarni predsjednik Opštine Tutin, visoki funkcioner i jedan od osnivača Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Šemsudin Šemko Kučević.

Kučević je stradao na putu Novi Pazar – Tutin, u mjestu Mađari, kod Tutina, nakon što je vozilo u kujem se nalazio iz nepoznetih razloga promjenilo pravac kretanja, udarilo u drvo i sletelo s puta.

O okolnostima te saobraćajne nesreće šira javnost od strane državnih institucij nije zvanično obavještena dvije godine nakon pogibije Šemsudina Kučevića.

Šemsudin Kučević je po profesiji bio politikolog, jedan je od osnivača Stranke demokrtaske akcije (SDA) Sandžaka 1990. godine i prvi saradnik Sulejmana Ugljanina. Na poziciji predsjednika Opštine Tutin bio je više od dvadeset godina.

Rođen je 03.11.1959. godine u Tutinu. Osnovnu i srednju školu završio je u Tutinu. Fakultet političkih nauka završio je u Beogradu. Iza njega je ostala supruga, tri kćerke i sin.

Za predsjednika SO-e Tutin prvi put je izabran 1996. godine i na toj poziciji biran je u periodu 2000-2004, 2004-2008, 2012-2018, kao i na izborima 2016. godine

Od 2008-2012 godine postavljen je za zamjenika direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, bio je i član Upravnog Odbora Fonda za razvoj.

U politici će ostati upamćen kao čovjek iz naroda i borac. Među prvima koji se poltičkim sredstvima borio protiv totalitarnog režima Sloodana Miloševića i prvi koji ga je pobjedio. U svom narodu je ostao upamćen, kao velikan, predvodnik, vizionar, prijatelja, sagovonik i čovjek koji je promjenio Tutin.

Povezane vijesti