20 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Sjenica

Sjenica: Klanjana dženaza Edinu Hamidoviću

U centru Sjenice danas je sa ikindije namaza u prisustvu velikog broja vjernika klanjana dženaza Edinu Hamidoviću, koji je izgubio život nakon što je upucan u centru Sjenice 6. avgusta.

Hamidović je preselio na ahiret 12.avgusta u Kragujevcu, poslije komplikacija nakon hiruškog zahvata koji je obavljen u Novom Pazaru.

Dženazu namaz na Gradskom trgu predvodio je predsjednik Mešihata IZ-e muftija Mevlud ef. Dudić, a nakon toga je obavljen ukop u selu Krće, rodnom mjestu Hamidovića.

Dženazi su prisustvovali članovi porodice, rodbina i prijatelji tragično nastradalog, predstavnici lokalne samouprave kao i predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Mumaer Zukorlić sa stranačkim kolegama.

Edin Hamidović (489 je bio član i aktivista Stranke pravde i pomirenja (SPP) i urednik fb stranice “Sjeničke novine” i iza sebe je ostavio sedmero djece, suprugu i majku.

Policija je saopštila da je za njegovo ubistvo osumnjičen E.L., takođe iz Sjenice, i za njim policija intenzivno traga. Zbog sumnje da je pomogao osumnjičenom da pobjegne uhapšen je R.Đ. i određene mu je pritvor od 30 dana.

“On se sumnjiči da je pomogao E. L, osumnjičenom da je 6. avgusta izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju, da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom”, saopšteno je 9. avgusta iz PU Novi Pazar .

Zbog pogibije Hamidovića Opština Sjenica je 13., 14. i 15. avgust proglasila za Dane žalosti.

Foto: SANA, https://sanapress.info/2021/08/14/klanjana-dzenaza-sehidu-edinu-hamidovicu/

Povezane vijesti

%d bloggers like this: