Aktuelno Društvo Novi Pazar

Skupština Grada Novog Pazara: Slučaj Edite Radetinac uznemirio novopazarsku i širu javnost

Povodom slučaja Edite Radetinac predsjednica Skupštine Grada Novog Pazara Ifeta Radončić uputila je dopis predsjedniku Savjeta za bezbjednost i tražila hitno sazivanje sjednice ovog važnog skupštinskog radnog tijela.

“Svjedoci smo raznih dešavanja u gradu koji uzrokuju i plasiranje različitih mišljenja medija i građana, a najčešće se odnose na odnos policijskih i drugih službenika republičkih institucija prema građanima Novog Pazara. Konkretan primjer je slučaj Edite Radetinac od 31.07.2019 godine, koji je uznemirio novopazarsku i širu javnost”, navedeno je u saopštenju Skupštine Grada Novog Pazara u kojem se podsječa zadatak Savjeta za bezbjednost praćenje opšteg stanja u oblasti bezbjednosti građana Novog Pazara i njihove imovine, kao i svih koji posjećuju Novi Pazar, predlaganje mjera za poboljšanje zaštite i bezbjednosti i sistemsko rješavanje pitanja vezanih za bezbjednost.

Kako se ističe od Savjeta za bezbjednost traženo je da se aktuelna tema detaljno razmotri i Skupštini grada predlože konkretni zaključci po ovim pitanjima.

Također, predsjednica Skupštine grada Novog Pazara uputila je i dopis načelniku Policijske uprave u Novom Pazaru u kome je tražila odgovore na pitanja koja bi dovela do rasvjetljivanja konkretnog slučaja, ali i na podizanju nivoa bezbjednosti građana Novog Pazara. Postavljena pitanja su: ko su policijski službenici koji su učestvovali u aktu nasilja prema Editi Radetinac i njenoj maloljetnoj djeci, njihovo radno mjesto, zvanje ili funkcija koju obavljaju, kao i kakve su mjere preduzete u Policijskoj upravi u cilju rješavanja ovog slučaja.

Povezane vijesti