Društvo Novi Pazar Sandžak

Slađana Čolović kandidat za predsjednika Višeg suda u Novom Pazaru

Visoki savjet sudstva (VSS) Srbije donio je odluku kojom je predložen kandidat za predsjednika Višeg suda u Novom Pazaru, kao i prijedlog kandidata koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju u Novom Pazaru.

Kako je saopštio Visoki savjet sudstva na sjednici održanoj 10. septembra 2019. godine, po oglasu objavljenom u ,,Službenom glasniku RS“, broj 18/19 od 15. marta 2019. godine donijeta je odluka da kandidat za predsjednika Višeg suda u Novom Pazaru Slađana Čolović, sudija Višeg suda u Novom Pazaru.

O izboru kandidata odlučiće parlament Srbije, a Čolovićeva će, ako bude izabrana, zamijeniti Izeta Suljovića koji je otišao u penziju.

Vršilac funkcije predsjednika Višeg suda u Novom Pazaru sada je bio Elvir Dedejić. Dedejić je takođe sudija Višeg suda u Novom Pazaru koji je bio drugi bio kandidat za predsjednika ali je Visoki savjet sudstva(VSS) nakon ocjene dosadašnjeg rada donio odluku da kandiduje Slađanu Čolović.

Pored njih dvoje sudije Višeg suda u Novom Pazaru su Slađana Tošović Ranković, Spasoje Čorbić, Safet Kadrić, Radovanka Karličić i Šemso Hadžić.

– Četvero novih sudija

Visoki savet sudstva je na sednici održanoj 10. septembra 2019. godine, po oglasu objavljenom u ,,Službenom glasniku RS“, broj 11/19 od 20. marta 2019. godine i u ,,Službenom glasniku RS“, broj 20/19 od 22. marta 2019. godine donio Odluku o prijedlogu za četiri kandidata koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju u Novom Pazaru.

Za sudije su predloženi korisnici Pravosudne akademije Fuad Zukorlić i Aladin Lekpek i sudijski pomoćnici u Osnovnom sudu u Novom Pazaru Bojan Nikolić i Zuhra Ramović.

Sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru su Redžep Ademović, Enes Bajrović, Vina Veljović, Igor Kozlov, Vesna Luković Sađida Rožajac, Jelena Sretković, Edin Hodžić, Rabela Šehović, Nenad Šumarac, Marko Srećković, Zuhra Spahić, Aleksandar Jovanović, Enisa Alijagić, Asmir Bihorac i Predrag Živković i Ana Pejčinović koja je predsjednik suda.

Povezane vijesti