Aktuelno Crna Gora Društvo

“Smućanje” u Crnoj Gori: U protestima povrijeđena četiri policajca, ubuduće odgovorni i crkveni velikodostojnici

Crnogorska policija je saopštila da su građani sinoć prilikom blokade kružnog toka prema Aerodromu Podgorica, kamenovali policijsku patrolu koja se nalazila u blizini a nakon dolaska Interventne jedinice nastavili kamenovanje kojom prilikom je jedan policijski službenik zadobio povrede u predjelu glave dok su tri policijska službenika zadobila povrede u predjelu tijela.

Grupa građana je blokrala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mjesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

“Brzom intervencijom policije razbijena je blokada na dijelu putnog pravca prema Aerodromu Podgorica, a saobraćaj je uspostavljen”, navedeno je iz policije Crne Gore.

Kako je istaknuto dokumentovana i identifikovana su lica koja su organizovala blokadu saobraćaja.

Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković.

On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći.

Zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policijaca. Njega je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin,.

Osim Živkovića, još tri službenika Uprave policije su u ovom događaju zadobila lake tjelesne povrede. Blokada koju su građani uspostavili je otklonjena i saobraćaj se odvija normalno. U toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju lica.

Uprava policije, kako se zaključuje, ukazuje na činjenicu da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika.

“Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti uključujući i crkvene velikodostojnike”, poručeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Savjet za građansku kontrolu rada policije održao je hitnu telefonsku sjednicu, povodom najnovijih protestnih dešavanja širom Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Savjet je osudio napade na službena lica, objavile su podgoričke Vijesti.

U Nedjelju su u Crnoj Gori, zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti održani protesti u više gradova.

Foto: Uprava policije Crne Gore

Povezane vijesti