19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Sandžak

Špekuliše se da će nakon obdukcije posmrtni ostaci rahmetli Muamera Zukorlića biti pokopani u haremu Altun alem džamije u Novom Pazaru?

Na društvenim mrežama i u javnosti večeras su se pojavile špekulacije kako je navodno planirano da se nakon obdukcije posmrtni ostaci rahmetli Zukorlica pokopaju u haremu Altun alem dzamije u Novom Pazaru.

Prema nepotvrđenim informacijama iz izvora bliskih porodici Zukorlić, do promjene odluke je došlo navodno jer je ustanovljeno da nije postojao nikakav emanet oko kopanja u rodnom selu Orlje, a da je te tvrdnje u danu preseljenja saopštila druga supruga Elma Elfić.

“Obdukcija posmrtnih ostatka Muamera Zukorlića biće obavljena na Odjeljenju za sudsku medicinu i patologiju Opšte bolnice u Novom Pazaru, nakon čega će uz prisustvo 3-4 člana pordice biti pokopan u haremu Altun alem džamije”, navode ti izvori.

Dodaje se i da se takvoj odluci protivio muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef. Dudić.

Ove informacije do sada nisu ni potvrđene ni negirane.

Sin rahmetli Muamera Zukorlića, Usame Zukorlić je u srijedu obavjestio javnost da je Viši sud u Novom Pazaru donio odluku da se izvrši ekshumacija i obdukcija tijela rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića u petak, 6. Maja 2022. godine.

“Viši sud je odobrio međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz Beograda (Srbija), Sarajeva (Bosna i Hercegovina) i Hamburga (Njemačka). Proces će nadgledati i Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Neka nam Uzvišeni Allah olakša cijeli proces i da istina izađe na vidjelo”, naveo je Usame Zukorlić.

Foto: SNews, arhiv

Povezane vijesti

%d bloggers like this: