Aktuelno Crna Gora Društvo Ekonomija

Spojen most “Moračica” (FOTO/VIDEO)

Jedno od građevinskih čuda u regionu i šire, most “Moračica” na dionici Autoputa Bar – Boljare, danas je spojen.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obišao je danas most „Moračica” i tom prilikom izrazio zadovoljstvo povodom spajanja rasponske konstrukcije na najvećem građevinskom projektu prve dionice Autoputa, istakavši da će samo otvaranje puta biti važnije od ovog trenutka.

„Rekao bih da je ovo najvažniji dan za cijeli ovaj projekat. Ne možda, nego sasvim sigurno samo sledeći važniji trenutak od ovog dana je završetak cijele dionice i njeno puštanje u rad“, poručio je predsjednik Vlade Crne Gore.

Premiijer Marković je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su doprinijeli da najveći pojedinačni građevinski poduhvat bude u ovoj fazi i naglasio:

„Kažu mi da je ovo most po veličini stopa treći u Evropi a među deset u svijetu, možete zamisliti kakav je to građevinski poduhvat…Ovo je poseban dan za Crnu Goru, poseban dan za sve nas koji smo posvećeni i pratimo realizaciju ovog projekta, ovo je potvrda sposobnosti i kredibilnosti ne samo izvođača, nego i čitavog tima koji je uključen u ovaj projekat. Ovo je potvrda da Crna Gora ima sposobnosti da odgovori ovakvim projektnim izazovima na dobro građana, na dobro države i standarda stanovništva“.

Predsjednik Marković je podsjetio da je riječ o investiciji vrijednoj preko 70 miliona eura i izrazio uvjerenje da će do marta iduće godine Most biti završen u potpunosti, kako bi bio u optimalnoj funkciji sa puštanjem Autoputa.

Most „Moračica“, najveći pojedinačni objekat na prioritetnoj dionici Autoputa Bar – Boljare, visok je 175 m (od dna korita Morače do kolovoza od 205 m), širok 23,4 m, i dug 960 m.

Pored premijera Duška Markovića, Most „Moračica“ obišli su i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, glavni inženjer gradnje, Mosta Duško Rondović, ambasador NR Kine Liu Jin, direktor CRBC-a u Crnoj Gori Hei Šićijang i drugi.

Radovi na izgradnji autoputa Bar – Boljare (169,2 km) zvanično su počeli 11. maja.2015 godine. Izgradnja prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, bilo je planirano je da traje četiri godine. Izvođač radova, kineska kompanija CRBC trebala je, prema zvaničnim informacijama, u roku od 48 mjeseciz avršiti izgradnju ove dionice, dužine 41 kilometar, sa 45 mostova i vijadukata i 32 tunela.

Crna Gora je jedina zemlja na Balkanu koja nema autoput. Na autoputu Bar Boljare je planirana gradnja 42 tunela i 92 mosta i vijadukta. Prioritetna dionica Smokovac-Uvač-Mateševo, autoputa Bar-Boljare sa 63 metra nadmorske visine kod Smokovca autoput u Mateševu dolazi na preko 1100 metara. Most Moračica jedan je od najzahtjevnijih objekata na trasi autoputa Bar Boljare. Dužina će mu biti 1km a most nose stubovi visine i do 180m.

Prosječni dnevni, odnosno godišnji saobraćaj na postojećim putevima od Bara do granice sa Srbijom na pojedinim dionicama kreće se od 5,1 do 8,3 hiljade vozila sa izraženim sezonskim godišnjim intenzitetom koji dostiže i do 20 hiljada vozila.

Kako stoji na sajtu autoput.me izgradnja prve dionice autoputa će koštati 809,6 miliona eura. Od tog iznosa, 85 procenta t.j. 688,16 miliona eura će obezbijediti Exim banka kroz kredit, a 15 odsto t.j. 121,44 miliona eura je učešće države Crne Gore. Rok otplate kredita je 20 godina, grejs period šest godina, a godišnja kamatna stopa iznosi dva posto. Period povratka sredstava koja su potrebna za gradnju prioritetne dionice autoputa od Smokovca do Mateševa iznosi 17 godina od perioda gradnje, odnosno 13 godina od početka njegove eksploatacije pokazala je socio – ekonomska analiza tog projekta.

Autoput Bar-Boljare dio je Koridora 11 koji će Crnu Goru i Srbiju, preko općina Bijelo Polje i Sjenica, povezati sa Evropskom unijom.

Prema posljednjim najavama Saobraćajnog instituta CIP iz Beograda autoput preko Pešteri, dionica od Požege preko Ivanjice do Boljara, dužine 107 km, može početi da se gradi 2021. godine.

Poslednja je dionica Koridora 11 koja bi spojila Beograd sa Crnom Gorom je najskupllji dio te saobraćajnice kroz Srbiju.

Početak gradnje autoputne deonice Preljina–Požega očekuje se 2019. godine, dužine 31 kilometar, za koju je Saobraćajni institut CIP u 2018. godini izveo geotehnička istraživanja za trasu i najteže objekte, tunele i mostove.

Trasa Požega-Boljare ide od Požege preko Arilja, Ivanjice i sredinom Peštera do Boljara gdje treba da se poveže s Crnom Gorom.

Prolazak auto put kroz regiju Sandžak se vidi kao mogućnosti za razvoj regije, posebno nerazvijene općine Sjenica. Pored autoputa, kroz Peštersku visoravan planirana je izgradnja četiri petlje, deset benzinskih pumpi, 18 odmorišta i 107 retenzija.

Prvi dio Koridora 11 kroz Srbiju, u dužini od 40,4 kilometra, od Ljiga do Preljine, otvoren je početkom novembra 2016. godine.

Od projektne dokumentacije za ovih 107 kilometara Koridora 11 do sada je urađena preliminarna studija izvodljivosti sa generalnim projektom.

Auto-put E763 Beograd – Južni Jadran, u narodu poznatiji kao Koridor 11, će povezivati Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju. Protezaće se od Temišvara, preko Vršca, proći će kroz Beograd, pa dalje preko Čačka, Požege, Podgorice do Bara, a onda morskim putem, preko Jadrana biće povezan sa Barijem u Italiji.

Izvor: Vlada Crne Gore, SNews

Foto: Vlada Crne Gore, B. Čupić

Povezane vijesti