Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Na GP Gradina zaplijenjeno više od 30 kilograma heroina

Pripadnici granične policije Srbije, u saradnji sa Upravom carina, zaplijenili su, na Graničnom prijelazu Gradina, prema Bugarskoj, više od 30 kilograma heroina i uhapsili bugarskog državljanina Z. G. (1975), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

“Policija je, na ulazu u zemlju, prilikom pregleda vozila bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni Z. G., pronašla 30,4 kilograma heroina, zapakovanih u 57 paketa. Droga je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima ispod haube, kod zadnjeg branika, u podu vozila, kao i u šupljinama prednjeg desnog točka”, navedeno je iz MUP-a Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

– Drhtanje odalo krijumčara

Iz Uprave carina je saopšteno da su carinici tokom večeri 29. januara 2020. godine, na graničnom prelazu Gradina otkrili drofu otkrivena na ulazu u zemlju, prilikom pregleda citroena C5 kojim je upravljao 44-godišnji bugarski državljanin koji se iz Bugarske uputio ka Hrvatskoj gdje navodno radi.

“Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir sa njim primetio je da je putnik vidno uznemiren, te da skoro drhti .Upravo zbog toga službenici na prelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku primećene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije. Usledio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kome se krije pozamašna količina heroina”, navode iz Uprave carina.

Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sjedišta.

S obzirom da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su oblepljeni širokom, selotejp trakom braon boje), te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagovao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Nakon što je sva droga izvađena, krijumčar je zajedno sa otkrivenim heroinom predat policiji u dalju nadležnost.

Foto: Uprava carina, MUP R. Srbije

Povezane vijesti