19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Smanjen broj škola u kojima osmaci polažu završni ispit

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da je spreman operativni plan za završni ispit i da je Republička upisna komisija donijela odluku o promjeni procedure sprovođenja završnog testa, te da se, zbog bezbjednosti, redukuje broj škola u kojima će se polagati završni ispit.

Prema njegovim riječima, broj školskih objekata u kojima će se održavati završni ispit smanjen je za približno 60 odsto, pri čemu je taj broj sada 522 od 1.260, koliko ih je bilo planirano u početku.

Na nama je da garantujemo potpunu sigurnost, ali i da omogućimo da svi učenici imaju jednake uslove za polaganje testova, rekao je Ružić i dodao da su testovi odštampani i biće odvezeni na lokacije u pratnji policije.

Prema njegovim riječima, svaka osnovna škola će obavjestiti svoje učenike, kao i njihove roditelje, u kojim će se školama polagati završni ispit.

Želimo da unaprijed zahvalimo svima na razumjevanju, prije svega roditeljima, a da učenicima poželimo da se na miru pripreme za taj test i da upišu ono što su želeli, rekao je Ružić.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: