Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: U Kragujevcu zaplijenjeno pet automatskih pušaka, 12 pištolјa, tri karabina i 258 metaka

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, u odvojenim akcijama, zaplijenili su pet automatskih pušaka, 12 pištolјa, tri karabina, repliku poluautomatske puške i 258 metaka i uhapsili tri osobe, a protiv dvije podnijeli krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

MUP Srbije je saopštio da je policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija Ž. B. (1964) iz Kragujevca zaplijenila pet automatskih pušaka, osam pištolјa, tri karabina, repliku poluautomatske puške, 247 komada municije različitog kalibra i delove za oružje.

U stanu u kom boravi A. A. (1976) iz Kragujevca, pronađen je pištolј „bereta“ i pet metaka u okviru, dok je u stanu Z. Đ. (1981) iz Lapova pronađen pištolј „zastava“, sedam metaka u okviru, kao i oko 10 grama marihuane i digitalna vagica, pa će protiv njega biti podnijeta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policija je, po nalogu nadležnih tužilaštava, podnijela krivičnu prijavu protiv šezdesettrogodišnjeg muškarca iz Aranđelovca kod kog je pronašla dva pištolјa, kao i protiv sedamdesetčetvorogodišnjeg muškarca iz Kragujevca kod kog su nađeni patroni za lovačku pušku.

Osumnjičenima A. A., Ž. B. i Z. Đ. je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužilaštvima.

Foto: MUP Srbije

Povezane vijesti