Aktuelno Društvo Srbija

Srbija: Zaplijenjena 1,1 tona marihuane

U zajedničkoj akciji srbijanske policije, Uprave carina i Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) na izlazu graničnog prelaza Gradina, prema Bugarskoj, spriječen je rekordan pokušaj krijumčarenja oko 1,1 tone droge, saopštila je Uprava carina. Tovar s marihuanom je bio namjenjen za tržište Turske, a procjenjue se da zaplijenjena droga vrijedi više od sedam miliona eura,

Droga je otkivena kada su carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odsjeka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina, na parkingu motela “King” započeli kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

“Taktika krijumčara je bila da sačekaju na parkingu uplašeni od pojačane kontrole koja se sprovodi zbog permanentnog uništavanja lokatora. To im nije pošlo za rukom, jer su carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza poluprikolice. Tom prilikom carinici su uočili da su one pregrađene i da se u duploj pregradi sa prednje strane pomenutih prikolica nalaze torbe pune marihuane”, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Kontrola je potom nastavljena po nalogu Višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona (C7) u carinskoj ispostavi terminal Gradina, od strane pripadnika SBPOK-a iz Beograda i tom prilikom je potvrđena sumnja carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samolepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa opojne droge marihuana, ukupne težine 804,85 kilograma.

U drugom kamionu, takodje novosadskih registarskh oznaka, pronadjeno je oko 300 kilograma marihuane, saopštila je Uprava carina.

Istraga na ovom slučaju još traje.

Foto: Uprava carina Srbije

Povezane vijesti