Aktuelno Društvo Novi Pazar

Sud odbacio tužbu Meha Mahmutovića protiv Sto plus radia, ima pravo žalbe

Tužba kojom je bivši gradonačelnik Novog Pazara i aktuelni direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović od Sto plus radija tražio nadoknadu nematerijalne štete od 300.000 dinara, odbačena je u Višem sudu u Beogradu, objavio je danas na svom sajtu novopazarski Radio Sto plus.

Kako se navodi on je, tvrdeći da su mu u tekstu pod naslovom „Mahmutoviću isparilo pola miliona EUR“ povređeni ugled i čast, tužbu podneo u novembru 2018., odnosno dve godine nakon što je emitovana u programu i objavljena na sajtu radija.

Vest koju je tada objavio Radio sto plus, a prenelo je više medija, odnosila se na novac je bio namenjen kupovini 250 priplodnih junica i dodelu seljacima na ime pomoći za razvoj stočarstva na području novopazarske opštine.

– Mahmutovićeva tužba

Mahmutović je zaštitu svojeg ugleda i časti na sudu zatražio tek pošto je na Facebook profilu, u rubrici #nadanasnjidan, podeljena vest iz 2016. godine.

Sticajem okolnosti, pre samo nekoliko dana u istom sudu je odbačena i tužba Igora Novovića iz Novog Pazara, koji je zbog teksta novinara Nikole Kočovića “Preminuo Novopazarac kojeg je pretukao taksista” tražio odštetu od 200.000 dinara.

Urednik radija i autor teksta „Mahmutoviću isparilo pola miliona EUR“ Ishak Slezović ocenio je da su pritisci na novinare i medije, za razliku od vremena kada su na predajnike tog medija bacani molotovljevi kokteli, u poslednjih nekoliko godina usmereni na finansijsko iznurivanje.

„Ako znamo da smo pre desetak godina imali četiri teška oštećenja naših predajnika, a sada dve tužbe sa pozamašnim novčanim iznosima u samo jednoj godini, kako drugačije to da tumačimo“, ocenio je Slezović.

Mahmutović, kao i Novović, ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Izvor: http://radiostoplus.com/item/27849

Foto: MC Beograd, PRtSc

 

Povezane vijesti