Aktuelno Društvo Nauka i tehnologija

Test iz matematike bez neregularnosti, objavljena rješenja

Test iz matematike koji su učenici završnog razreda osnovne škole danas polagali u okviru završnog ispita protekao je regularno i sve se odvijalo po utvrđenoj proceduri, saopštilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ovdje možete pogledati

RJEŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE O.Š. 2019

Polaganjem testa završeno je sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019 godinu, a konačni rezultati biće objavljeni u četvrtak, 27. juna 2019. godine od 8 sati.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljuje se učenicima, njihovim nastavnicima i roditeljima na razumevanju i strpljenju.

Ispit iz matematike je trebao da bude održan u utorak ali je odložene jer se ustanovilo da je “provajen” jer su se rezultati u ponedjeljak uveče pojavili na društvenim mrežama.

Ministarstvo izražava nadu da se u budućnosti neće dešavati slične situacije koje će remetiti aktivnosti koje se odnose na sprovođenje završnog ispita.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su juče I. S. (1977) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

“On se sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike. Nakon toga on je, sumnja se, otišao u toalet gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u ve-ce šolјu i uništio ga.Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit”, saopštio je MUP Srbije.

Takođe, sumnja se da je uz pomoć sina I. S. riješeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelјa, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije „vajber“, delili drugim roditelјima i učenicima u više osnovnih škola.

Osumnjičenom I. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Povezane vijesti