Aktuelno Društvo Sandžak Srbija Turska

Turska stoji na raspolaganju za sve potrebe Bošnjaka Sandžaka i Rijaseta Islamske zajednice Srbije

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Turske, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ambasador Republike Turske u Srbiji Tanju Bilgic i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posjetili su sinoć i klanjali teravih namaz u novopazarskoj Stambol džamiji. Oni su vjernicima prenijeli poruke podrške od turskog predsjednika Rcepa Tayyipa Erdogana.

Ministra su u džamiji dočekali visoki predstavnici Rijaseta Islamske zajednice Srbije – Mešihata sandžačkog, muftija Senad ef. Halitovićem i njegov zamjenikom Muhamed ef. Demirović predsjednikom vjersko prosvjetne službe Bajazid ef. Nicevićem i glavnim imami.

Uz prisustvo velikog broja vjernika, prije pristupanja obavljanju teravih namaza, ministar se obratio vjernicima ministar Kasapoğlu je izrazio zadovoljstvo i zahvalio se predstavnicima Islamske zajednice na gostoprimstvu, i prenio selame Bošnjacima Sandžaka od predsjednika Republike Turske Recepa Tayyip Erdogana.

“Vi, sandžačka braćo, uvijek ste u našim srcima. Naša uvijek zajedno kucaju. Ushićen sam što sam sa vama i što sam imao priliku da budem u vašem zagrljaju. Predsjednik Erdogan mi je rekao da vam prenesem njegove selame i poruke ljubavi”, rekao je turski zvaničnik i izrazio zadovoljstvo što može, kako je kazao, da sa prisutnima podijeli blagodati i blagoslove mjeseca ramazana.

Kako je objavio Mešihat Sandžaka na svojoj zvaničnoj internet strani ministar je vjernicima okupljenim u džamiji takođe i prenio molbu predsjednika Erdogana da narod Sandžaka u svojim dovama se sjeća Republike Turske i njenog naroda te još jednom prenio poruku da Republika Turska stoji na raspolaganju za sve potrebe Bošnjaka Sandžaka i Rijaseta Islamske zajednice Srbije.

Turska delegacija predvođena ministrom omladine i sporta Mehmet Muharremom kasapogluob boravila je u petak u zvaničnoj posjeti Srbiji, a sinoć su u Novom Pazaru posjetili Bošnjačko nacionalno vijeće i prisustvovali iftaru za oko dvije hiljade osoba na atletskom stationu Hadžet čiji je domaćin bio potpredsjednik Vlade Srbije rasim Ljajić.

Povezane vijesti