24 Oktobra, 2021
Home Archive by category Tutin

Tutin

Aktuelno Društvo Tutin Život

Tutin: Torcida Sandžak za brata Paja

Članovi navijačke grupe “Torcida Sandžak” i u Tutinu su prikupljali sredstva za izgradnju kuće svom drugu Seadu Spahiću Paju. Kako kažu, zadovoljni su odzivom Tutinaca ovoj akciji i prikupljenim sredstvima. Nakon Novog Pazara, članovi navijačke grupe Torcida Sandžak u Tutinu su prikupljali sredstva za izgradnju kuće svom bratu Seadu Spahiću, Paju. ”
Aktuelno Art Kultura Tutin

U Domu kulture u Tutinu otvorena izložba pejzaža iz Mojstirsko-draških planina

U galerijskom prostoru Doma kulture u Tutinu je otvorena izložba slika Sefedina Fakovića na čijim slikama dominiraju živopisni pejzaži iz Mojstirsko-draških planina, jedinstvenog rezervata prirode u Srbiji. Poslije izložbe slika mlade umjetnice Zlate Okanović, galerijski prostor Doma kulture sada krase slike Sefedina Fakovića. Ovu izložbu je otvorio poznati tutinski
Aktuelno Društvo Tutin

Osnovne škole u Tutinu uspješno završile prvo polugodište

Zajedničkim radom i zalaganjem nastavnika, učenika i roditelja nastava prvog polugodišta u osnovnoj školi Rifat Burdžović Tršo u Tutinu se uspješno realizovala, uprkos svim problemima u novonastaloj situaciji. Prvi čas ove školske godine počeo je u učionici, a okončan digitalnim platformama. Učenje na daljinu donijelo je brojne izazove za sve učesnike obrazovnog procesa.