Aktuelno Ekonomija Regija Tutin

Tutin domaćin regionalne konferencije o turizmu

Opština Tutin u naredna dva dana je domaćin regionalne konferencije “Kroz aktivni turizam i inovacije do regionalne saradnje ka promeni svesti i poverenja u region” koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Evropske unije (EU).

“Ovakvom vrstom promocije naše opštine želimo da poboljšamo regionalnu saradnju i kroz projekte regionalne saradnje pozicioniramo opstinu Tutin kod fondova Evropske unije”, poručno ja na otvaranju konferencije.

Konferencija je prvobitno trebala biti održana u Beogradu ali su organizatori vođeni dobrim iskustvom u ralizaciji projekata sa Opštinom Tutin odlučili da nasa opstina bude domaćin konferencije.

Skup je otvorio predsjednik Opštine Tutin Kenan Hot, a pored predstavnika turističkih organizacija iz opština i gradova u okruženju prisustvuju i gosti iz iz Peći, Prizrena, Zubinog potoka, Zaječara, Zrenjanina, Novog Sada i Beograda

Ginisovu rekorderka Mrika Niqki, planinarku koja je osvojila 7 svjetskih vrhova takođe je gost ove regionalne konferencije.

Kako navode iz lokalne samouprave Tutina posebnu zahvalnost duguju i planinarskom društvu “Beleg” iz Tutina koje se uvijek srdačno odazove pozivu za realizaciju projekata ove opštine.

Tutin je u poljednih nekoliko godina dao značaj na razvohu turizma i turističkih potencijala, dajući posebn osvrt na prirodne ljepote ovog kraja.

Foto: Dinko Bejtović, Opština Tutin

Povezane vijesti