Aktuelno Društvo

Tutin: Hapšenja zbog lažnih vozačkih ispita

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje mita uhapšeni su I.D. (1966), A.D. (1994) i A.S. (1980), odgovorna lica dvije privatne srednje škole Saobraćajne škole Trstenik i Srednje škole Tutin.

“Postoje osnovi sumnje da su oni tokom 2018. i 2019. godine, većem broju građana, uz novčanu nadoknadu izdali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka pomenutih srednjih škola”, saopštio je MUP Srbije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odjelјenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kralјevu, a u saradnji sa Prosvjetnom inspekcijom Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i Poreskom inspekcijom, uhapsili su više osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile koruptivna krivična djela u vezi sa uvjerenjima o položenom vozačkom ispitu za upravlјanje vozilima B i C kategorije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su im pomagali u izvršenju krivičnog djela uhapšeni su i M.A. (1968), G.M. (1978), G.S. (1983) i D.N. (1966), tako što su neposredno komunicirali sa kandidatima, uzimali novac i omogućavali ispunjenje uslova da odgovorna lica izdaju uverenja sa neistinitim sadržajem.

Takođe, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja, protiv troje zaposlenih u Saobraćajnoj školi Trstenik koji se sumnjiče da su stvorili uslove da se izdaju uverenja, podnijete su krivične prijave.

Krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo davanje mita, podnijeta je i protiv 54 kandidata, za koje se sumnja da su platili odgovornim licima i osnivačima škola kako bi dobili ova uvjerenja.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni Posebnom odjelјenju za borbu protiv korupcije Višeg suda u Kralјevu.

Povezane vijesti