18 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Imenovana komisija za odabir medijskih projekata u 2020. godini

Opštinsko vijeće Opštine Tutin donijelo je Rješenje o imenovanju članova Komisije za sprovođenje Konkursa za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Tutin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u medijima u 2020. godini.

Kako je objavljeno na sajtu opštine Tutin u tu komisiju su imenovani Edib Honić iz Sjenice, na prijedlog Udruženja novinara Srbije (UNS), Verica Brković iz Čačaka, ispred Unije medija i medijsjkih radnika i Fahrudin Kladničanin iz Novog Pazara, kao nezavisni medijski stručnjak.

“Komisija je obavezna da za svaki projekat koji se razmatra sačini obrazloženje u kome se navode razlozi za prihvatanje ili neprihvatanje projekta i dostavi Opštinskom vijeću pismeni prijedlog o raspodjeli sredstava sa detaljnim obrazloženjem”, navodi se u objavljenom Rješenju.

Prva sjednica Komiisje je zakazana za 5. jun ove godine, sa početkom u 09 sati. Za sekretara Komisije imenovan je Sadrija Goruždić.

Opština Tutin je 17. marta ove godine raspisala Konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta Opštine Tutin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u medijima u 2020. godini. Ukupan iznos sredstava za medijske projekte ove godine u tutinskoj opštini iznosi 10 miliona dinara.

Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektu iz oblasti televizije iznosi 50 posto od ukupne vrijednosti projekta, a maksimalan iznos za jedan projekat iz ostalih oblasti iznosi 80 posto od ukupne vrijednosti projekta.

Konkurs je zbog pandemije koronavirusom i uvođenja varednog stanja prolongiran i, kako sazanje SNews, sa predloženim projektima prijavilo se više medijskih i drugih organizacija.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: