Aktuelno Društvo Tutin

Tutin: Preduzete mjere za mogućnost poplava 14. i 15. maja

Opštinski štab za vanredne situacije Tutina je, postupajući po zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije koji se odnose na mogućnost poplava 14. i 15. maja ove godine, donio zaključke i preduzeo određene mjere, potvrđeno je za SNews.

Član Štaba Bešir Hot je rekao da su na sjednici prošlog petka usvojeni zaključci na osnovu kojih je neophodno izvršiti provjeru i osmatranje stanja rječnih korita i vodotokova na području tutinske opštine m kao i da je potrebno uključiti povjerenike i predstavnike mjesnih zajednica i konstantno izvještavati o stanju do prestanka opasnosti od poplava.

On je naveo da je donijet zaključak da se pročišsti rijeka Vidrenjak od TP “Dersan”, kao i ostale rijeke i potoci, uzvodno i na mjestima gdje je to neophodno.

“Angažovaće se JKP ‘Gradac’ i GP ’23. novembar’ iz Tutina i isti se obavezuju da obezbjede mehanizaciju koja će dežurati 14. i 15. maja. Za te dane treba da se posti dežurstvo od 24 sata i osmatarnje stanja na vodotokovima na cijelom području opštine”, rekao je Hot.

Podsjećamo da je 8. novembra 2016. godine obilna kiša na teritoriji opštine Tutin izazvala poplavu na više lokacija u užem centru grada, zbog izlivanja rijeke Vidrenjak bilo je poplavljeno više kuća i objekata, a lokalni put Tutin- Mehov krš je bio neprohodan saobraćaj,

Republički hodrometeorološki zavod (RHMZ) je izdao upozorenje u kojem je navedeno da će tokom noći, sutra i noći ka srijedi na području Srbije ukupna količina padavina u većini mjesta biti od 20 do mm, a lokalno i oko 60 mm.

Povezane vijesti