Aktuelno Društvo Tutin

Tutin trajno rješava vodosnabdjevanje

Predsjednik opštine Tutin Kenan Hot je sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede potpisao  ugovor o izgradnji Pešterskog vodovoda vrijedan 32 miliona dinara. Prema ugovoru polovinu ovog iznosa finasiraće lokalna samouprava. Od septembra ove godine će biti završen i projekat gradskog vodovoda čime će Tutin trajno riješiti vodo snabdjevanje.

Hot je istakao da se radi o rekonstrukciji, odnosno nastavku rekonstrukcije Pešterskog vodovoda koji je dio zajedničkog projekta Ministarstv poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i opštine Sjenica.

“Vrijednost ovog projekta u prvoj fazi je 32 miliona dinara, očekujemo u septembru aneks ugovora na još 16 miliona dinara. Radićemo na rekonstrukciji Đerekarskog izvorišta i kaptaže. Nastavićemo cjevovod od Boroštice do granice sa sjeničkom opštinom i dijelom sekundarne mreže”, izjavio je Hot za Sandžačku tv mrežu.

On je napomenuo da se Pešterski vodovod tiče mještana najmanje 15 sela gdje se napaja preko 50 hiljada grla stoke

Predsjednik tutinske opštine je saopštio da će ovih dana početi sa radovima na završetku vodovoda u selu Draga, sa kaptažama i postavljanjem vodomera u Delimeđu i da je pri kraju završetak projekta gradskog vodovoda čija je vrijednost oko dva miliona eura.

“Očekujemo da će biti operativan i da ćemo raspisat javni poziv do kraja septembra, čime ćemo trajno riješiti vodosnabdjevanje u Tutinu”, poručio je Hot.

Foto: Opština Tutin, Sandžačka tv mreža

Povezane vijesti