Aktuelno Društvo Sandžak Tutin

Tutin uskoro dobija najsavremeniju zgradu lokalne samouprave

Ideja i projekat legendarnog predsjednika tutinske opštine, rahmetli Šemsudina Kučevića, moderna zgrada lokalne samouprave u Tutinu, uskoro će biti otvorena i stavljena u službu građanima, lokalnoj i republičkoj administraciji.

U toku su završni radovi na fasadi nove opštinske zgrade u kojoj će biti smještene i kancelarije republičkih institucija, zvanično je najavljeno iz Opštine Tutin

To je najvrijedniji i najveći objekat koji će biti završen ove godine u tutinskoj opštini.

Podsjećamo da je kamen temeljac za devetospratnicu u centru grada položen je 28. maja 2015. godine na Dan opštine Tutin.

Projekat je inicirao i lično nadzirao, u saobraćajnoj nesreći 2017. goidne tragično stradali Kučević.

“Biće to moderno zdanje koje će biti potpuno elektronski opremljeno. Rad službi biće u službi građana, jer će lokalna i republička administracija biti na jednom šalteru”, kazao je tada rahmetli Šemsudin Kučević ističći tada su su za stotinu novih investicija spremni projekti.

Projekat nove zgrade lokalne uprave vrijedan je oko tri miliona eura i ta sredstva tutinska opština obezbjedila je iz svojih izvora.

Nova opštinska zgrada koja podsjeća na moderna zdanja u evropskim zemljama izgrađena je na mjestu stare opštinske zgrade.

Objekat je rađen po principu funkcionalnosti, a u svrhu što bolje komunikacije i pružanja servisa građanima i jedini je te vrste u regionu.

Foto: Dinko Bejtović, Opština Tutin

Povezane vijesti