Aktuelno Crna Gora Društvo

U akciju „Kargo” prekinut regionalni lanac krijumčarenja opojnih droga

Crnogorska policija je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli akciju „Kargo” i lišila slobode šest lica za koja se sumnja da su se kao članovi kriminalne organizacijeduži vremenski period bavila regionalnim krijumčarenjem opojnih droga. Među uhapšenima R.M. iz Nikšića koji se sumnjiči da je organizator kriminalne organizacije i dvojica Beograđana M.M. i J.B. Policija je u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana.

“Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga službenici Uprave policije su juče lišili slobode R.M. (30), R.V. (34), A.Đ. (22), P.M. (19), M.K. (23), sva lica iz Nikšića i M.M. (34) iz Beograda, državljanina Republike Srbije. U prethodnom periodu slobode je lišen J.B. (34) iz Beograda zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojih droga, a za kojeg se sumnja da je član ove kriminalne organizacije”, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Sumnja se da je R.M. osnovao kriminalnu orgnaizaciju koja je imala za cilj vršenje krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljenje u promet opojnih droga radi sticanja nezakonite dobiti. Članovi kriminalne organizacije su, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivouduživremenskiperiod.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Policija je tokom kriminalističke obrade u vezi sa navedenim predmetom pronašla i oduzela oko 93 kilograma opojne droge marihuana, a koja je, kako se sumnja, bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i tom prilikom od osumnjičenih lica oduzela više vozila za koja se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem navedenih krivičnih djela.

Sva osumnjičena lica biće uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

Povezane vijesti