Aktuelno Društvo Globus Srbija

U Atlantskom okeanu kod državljana Srbije zaplijenjeno oko 800 kilograma kokaina

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je na osnovu operativnih podataka srbijanske policije u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplijenjeno oko 800 kilograma kokaina i razotkrivena kriminalna grupa, sačinjena pretežno od srpskih državlјana, koja se bavila krijumčarenjem tog narkotika iz Južne Amerike u Evropu.

„Nakon višemjesečnog operativnog rada pripadnika kriminalističke policije, tačnije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa kolegama iz Španije i Velike Britanije uspješno je realizovana zaplena oko 800 kilograma kokaina“, rekao je Rebić.

Prema njegovim riječima, nakon prikuplјenih informacija da se ova organizovana kriminalna grupa bavi distribucijom narkotika, kao i saznanja o konkretnom načinu i vremenu transporta kokaina iz Južne Amerike, pripadnici srbijanske kriminalističke policije su sa tim saznanjima upoznali španske kolege.

Španska policija, na osnovu tih informacija, kako je naveo direktor, u Atlanskom okeanu zaustavila je jedrilicu u kojoj je pronađen kokain.

Rebić je istakao da su tom prilikom kolege iz Španije uhapsile trojicu osumnjičenih članova posade, koji su državlјani Srbije, Meksika i Rusije.

Direktor policije Srbije je dodao da je istovremeno u Republici Srbiji izvršen pretres na četiri lokacije i da su uhapšene još dvije osobe osumnjičene da su, kao članovi ove organizovane kriminalne grupe, davali logističku podršku trojici uhapšenih na jedrilici, dok se za jednom osobom intenzivno traga.

„Ova akcija jasno pokazuje opredelјenost i posvećenost policije u borbi protiv narkotrafikinga i želim da čestitam pripadnicima kriminalističke policije na ovom izuzetno dobrom rezultatu i da se ujedno zahvalim kolegama iz Španije i Velike Britanije na uspešnoj saradnji“, zaklјučio je Rebić.

Foto: MUP Srbije

Povezane vijesti