Aktuelno Crna Gora Društvo

U Crnoj Gori nastavak policijske akcije „Kargo“: Hapšenje zbog stvaranja kriminalne organizacije za krijumčarenje droge

Službenici Uprave policije Crne Gore su u nastavku akcije „Kargo“, u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode D.J. (37) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

D.J. je, kako se sumnja, bio član kriminalne organizacije koja je formirana u cilju vršenja krivičnih djela radi sticanja nezakonite dobiti, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određeni zadatak, a djelovanje kriminalne organizacije planirano na duže vrijeme i sprovođeno na međunarodnom nivou.

Ova kriminalna organizacija se duži vremenski period bavila međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga.

D.J. je priveden Specijalnom državnom tužilaštvu i za njega je donijeto rješenje o zadržavanju do provoda nadležnom sudiji za istragu. Nakon privoda sudiji za istragu za D.J. je određen pritvor i on je sproveden u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija(UIKS).

U okviru akcije „Kargo“službenci Uprave policije su u prethodnom periodu lišili slobode ukupno devet lica protiv kojih su Specijalnom državnom tužilšatvu podnijete krivične prijave zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Povezane vijesti