25 Aprila, 2024
Aktuelno Crna Gora Gusinje Kultura Muzika Sandžak Teatar/Film/TV

U Gusinju večeras počinje 4. Etno fest

U Centru za kulturu u Gusinje večeras će biti održana ceremonija svečanog otvaranja manifestacije „IV Gusinje Etno fest“.


Ova manifestacija, koja je pronašla svoje mjesto na bogatoj festivalskoj sceni i prerasla u nezaobilazan kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta, a, koncipirana je na način da predstavlja kulturnu manifestaciju, na najbolji način promoviše prirodne i kulturne ljepote gusinjskog kraja, istiklai su u najavi događaja organizatori.
Na otvaranju manifestacije, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore biće prikazani filmovi Salatic, Soul of nature – reditelj Slavko Klikovac i Sinovi smo tvog stijenja – reditelj Ivan Salatic.


Manifestaciju će svečano otvoriti direktorica Filmskog centra Crne Gore, Aleksandra Božović i predsjednica opštine Gusinje, Anela Čekić,
Prva tri dana manifestacije planirano je prikazivanje filmova, četvrti dan će proteći u znaku folklora, muzike i performansa u izvedbi kulturno-umjetničkih društava, a biće organizovan Portret Zuvdije Hodžića.

Manifestacija se održava do 26. jula.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: