7 Decembra, 2023
Aktuelno Crna Gora Društvo Politika

U Luci Bar zaplijenjene cigarete vrijedne tri miliona eura

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević, jutros su u Slobodnoj zonu Luke Bar saopštili da je na tom mjestu obavljena zapljena nekoliko miliona eura vrijednih duhanskih proizvoda bez akcizne markice.

“Ponovo zaplijenjeno nekoliko miliona vrijednih cigareta bez akciznih markica u Slobodnoj zoni Luke Bar. Stajemo na kraj kriminalu i švercu cigareta”, naveo je Abazović na Fejsbuku.

Abazović je novinarima u Luci Bar saopštio da su zaplijenjene cigarete vrijedne više od tri miliona eura i ponovio da je “šverc cigareta klinički mrtav”, prenosi CDM portal.

“Ovo su pokušaji da se nanese šteta Vladi Crne Gore… Ovo je trka između dobra i zla, poštene i nepoštene Crne Gore… Ta trka se nastavlja. Siguran sam da ćemo prvi proći kroz cilj, a siguran sam da se oni neće tako lako predati. Prihvatamo čelendž (challenge), nećemo se pomjeriti ni milimetar”, rekao je Abazović.

“Ruka pravde ne može da stane”, poručio je on.

-Šverc cigareta finansirao izborne kampanje

Abazović je u obraćanju novinarima rekaod da se novcem od šverca cigareta u prethodnom periodu finansirala izborna kampanja i da se cigareta nije pojavio krajem 2020. godine, pitajući zašto ga nisu prethodni premijeri suzbili.

“Što ga nisu suzbili kad je bio Duško Marković, Raško Konjević, Igor Lukšić, Milo Đukanović, Filip Vujanović. Što tada nisu stali na kraj. Ne, jer jer je šverc finansirao izborne kampanje. Da bi takvi ljudi dobili izbore moraju da kupe ljude. E to se neće desiti. Ja lično zalažem svoj život da se to neće desiti. Ne bih se pomjerio jedan milimetar… Da li će to SDT da potkrijepi dokazimam, ostaje da vidimo”, rekao je Abazović.

Bez procesuiranja ljudi, naglašava Abazović, šverc neće stati.

  • Milošević: Cigarte stigle brodom, pokušan transport u Srbiju

Milošević je rekao da je zaplijenjeno 5.000 paketa kao i da se više od 30 dana bave praćenjem ove isporuke.

“Otežali smo svima koji se bave krijumčarenjem. Riječ je o 5.000 paketa, to je ogromna količina. Za ovu količinu koja je zaplijenjena tražićemo da se uradi javno uništenje”, rekao je Milošević.

Poručuje da su predani i da “svi napadi koji idu prema njima neće ih skrenuti sa puta”.

“Koliko god trajala Vlada, mi imamo zacrtani cilj”, kazao je Milošević.

Milošević je rekao da je roba stigla brodskim putem.

“Roba je stigla brodskim putem u Crnu Goru, nakon toga je pokušana regularnim tranzitom da se transportuje u Srbiju. Nije prošla, vratila se u Crnu Goru”, rekao je Milošević.

Milošević: Zakon je eksplicitan – imamo pravo i da oduzmemo i da prodamo cigarete

Da bi se potpuno spriječio šerc, Milošević kaže da to “ne može sama Crna Gora, moraju i susjedne zemlje”.

“Mi jedan kroz jedan u skladu sa zakonom nemamo problema da uništimo ili prodamo cigarete. Zakon je eksplicitan i kaže da imamo pravo ovakvu robu i da je oduzmemo i da je prodamo”, rekao je Milošević.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: