16 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U Novom Pazaru zabrinjavajuća situacija, apel da se što više građana vakciniše

Foto: Senad Župljanin – Grad Novi Pazar

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović je nakon današnje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije istakao da je zaključeno da je u Novom Pazaru zabrinjvajuća situacij s pandemijemom jer se svakodnevno povećava broj hospitalizovanih pacijenta i onih koji se javljaju na pregled.

Foto: Senad Župljanin – Grad Novi Pazar

Kako je istakao u kovid ambulanti je i do 170 pregleda dnevno, a u bolnici je već 130 hospitalizovanih pacijenata.

“Oboljevaju i mlađi. Situacija je jako alarmantna. Pozivamo sve građane da se pridržavaju svih mjera. U gradu i dalje imamo vanredno stanje. Zatražili smo danas od svih javnih ustanova i gradskih preduzeća da podignu protivepidemijske mjere na najveći nivo, da se krene sa dezinfikcijom ulica, nose maske i uzdržava od masovnh okupljanjaa”, poručio je Ćorović, dodavši da će se o pooštravanju mjera razmatrati nakon odluke Republičkog štaba.

U Novom Pazaru do danas manje od pet hiljada vakcinisanih, foto: Medin Halilović – SNews

– U Novom Pazaru manje od pet posto vakcinisanih

Odgovarajući na pitanje dokle se stiglo sa imunizacijom i šta je sa vakcima Ćorović je ocjenio da nisu zadovoljni odzivom građana jer kako je podvukao, “još nismo uspjeli da vakcinišemo pet hiljada ljudi u gradu od preko 100.000 stanovnika.

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru dr Ervin Ćorović, foto: Medin Halilović-SNews

“Broj vakcinisanih je manji nego u drugim dijelovima Srbije, oko 5 odsto. Ne mogu da razumijem naše sugrađane, uradili smo apsolutno sve što smo mogli, vakcina imamo dovoljno, kao i vakcinalnih punktova. Mislim da jedini u Srbiji vakcinišemo i one koji se nisu prijavili preko e- Uprave, pozivamo ljude telefonom više puta, a odziv je i dalje mali“, ukazao je Ćorović.

On je naglasio da je vakcina jedini lijek protiv ove bolesti.

“Imamo mogućnost da dnevno vakcinišemo hiljadu ljudi, nažalost odziv je slab. Apelujem na građane da se vakcinišu.Nerazumno da cijeli svijet priča o vakcinama, a da u Novom Pazaru imamo vakcine, a bukvalno ne možemo da ih potrošimo”, zaključio je Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, foto: Medin Halilović-SNews

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je konstatirao da je situacija ozbiljna i zabrinjavajuća i apelovao na građana da prime vakcinu, kao jedini sigura način da se suprastovani pandemiji.

poručio je ali da je ključ za rešavanje potencijalnog problema u poštovanju mera.

“Apelujem na sugrađane, pogotovo starije od 65 godina da dođu i prime vakcinu., kao da se poštuju epidemiološke mjere”, izjavio je Biševac.

On je najavio da će sve službe zadužene za provjeru primjene mjera raditi pojačane kontrole, kao da će mjere na lokalnom nivou biti usklađene sa odlukama Republičkog kriznog štaba.

Republički krizni štab na današnjoj sednici doneo je odluku da od subote u 12h sati do ponedjeljka u 6 sati bude zatvoreno sve osim prehrambenih radnji, pumpi i apoteka, kao i da srednje škole u Srbiji od ponedjeljka prelaze na online nastavu.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: