Aktuelno Crna Gora Društvo

U Plavu, Rožajama i Nikšiću oduzeta veća količina naoružanja

Foto ilustracija

Policija u Plavu, Rožajama i Nikšiću oduzela je više komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije, protiv dva lica podnijeta krivična prijava, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Policija u Plavu i Rožajama pronašla je i zaplijenila 15 komada oružja, veću količinu municije i eksplozivne materije. Izvršeni su pretresi kuća i stanova na lokacijama koje koriste pet lica. Protiv dva lica je podnijeta krivična prijava.

“Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Plav su izvršili pretres dvije lokacije – porodičnih kuća i objekata koje koriste I.J. i O.M. iz Plava. Pretresom kuće i pomoćnih objekata I.J. su pronađeni i oduzeti sedam komada oružja – pet pušaka i dva pištolja, od kojih su dva bila u ilegalnom posjedu, kao i 301 komad puščane i pištoljske municije. Pretresom kuće i pomoćnih objekata O.M. pronađen je i oduzet pištolj u ilegalnom posjedu”, navodi se iz crnogorske Uprave policije.

Prema izvještaju OSCE-a za 2018. godinu Crna Gora je u poslednjih deset godina značajno smanjila zalihe oružja i municije.

Crna Gora se u julu 2018. godine , u Londonu, obavezala da zajedno sa ostalim državama Zapadnog Balkana do 2024. godine usvoji Mape puta održivog rješenja za ilegalno posjedovanje, zloupotrebu i trgovinu oružjem i lakim naoružanjem i njihovom municijom, u okviru franko-njemačke inicijative.

Foto: Uprava policije Crne Gore, arhiv

Povezane vijesti