Aktuelno Crna Gora Društvo

U Podgorici zaplijenjena veća količina oružja

Podgorička policija je zajedno sa pripadnicima Posebne jedinice policije, u sklopu operativno istražnih aktivnosti koje se preduzimaju u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, požara i eksplozija, izvršila pretres stana i drugih prostorija na osam lokacija u Podgorici koje koriste bezbjednosno interesantna lica.

Policija je pretresla stanove bezbjednosno interesantnih lica: K.C. (31), R.C. (24), S.Đ. (38), A.F. (38), A.C. (27), G.J. (46) i M.R. (29).

“Policija je pretresima pronašla i oduzela automatsku pušku sa uklonjenim serijskim brojem, sedam komada pušaka, 10 pištolja, 844 komada municije različite vrste i kalibra, pet okvira za automatsku pušku, 500 grama eksploziva, dva metra sporogorećeg detonatorskog štapina. 35 metara indukcionog kabla i 9.300 eura i 400 dolara”, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je lišila slobode M.C. (50), A.F, R.C, S.Đ. i M.R. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilšatvu.

Protiv lica A.C. i G.J. podnijet je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakonu o oružju.

Povezane vijesti