19 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar Zdravlje

U Regionalnom COVID centru u Novom Pazaru i juče bilo 11 hospitalizovanih, 149 lica pregledano,brzim testom 32 pozitivno na COVID-19

I prethodnog dana u Regionalnom COVID centru u Novom Pazaru bilo je ukupno 11 hospitalizovanih pacijenata, nije bilo preminulih, tranposrtovanih i pacijenata na respiratorima. U Covid ambulantu na pregled je došlo 149 lica, brzim testom 32 na COVID-19.

Prema podacima koji su na današnji dan Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni COVID centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ZZJNP stanje na dan 18. avgust 2020. pokazujeda su po jedna pacijent primljen i otpušten.

U Covid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je od 149 pregleda građana 86 bilo prvih i 63 kontrolna pregleda. U Domu zdravlja urađeno je 40 laboratorijskih analiza, 38 RTG snimaka, 71 seroloških (brzi) test iz krvi od čega je 32 bilo pozitivno i 43 PCR testa.

Na Infektivno odeljenju je bilo pet, a na Grudnom šest pacijenata.

Tokom talasa pandemije koronavirusa u Novom Pazaru u jednom momentu bilo je 428 hospitalizovanih pacijenata, a u jednom danu je primljeno 100 oboljelih, nezvanično je juče izjavila anasteziolog i dugogodišnji načelnik Službe anestezije i reanimacije OB Novi Pazat, dr. Laila Sebečevac koja je bila zadužena za organizaciju i medicinska pitanja u Regionalnpj COVID bolnici Novi Pazar.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: