23 Aprila, 2024
Aktuelno Društvo Novi Pazar

U rijeku Rašku se izliva masna tečnost, inspektori traže krivca (VIDEO)

U centru Novog Pazara, na mjestu budućeg platoa, ispred hotela, u rijeku Rašku se već nekoliko dana izliva masna tečnost.

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, riječ je najverovatnije o korišćenom motornom ulju koje se kroz kanalizacioni ispust uliva u rijeku.

Radio Sto plus je objavio da su inspektori za zaštitu životne sredine Novog Pazara jutros izvršili nadzor lokacije gdje se napoznata tečnost uliva u rijeku Rašku i o svemu obavjestili nadležnu republičku inspekciju i policiju.

Navedeno je da je zapisnički konstatovano da se u Rašku uliva “tečnost, koja na osnovu boje i oštrog mirisa može ukazivati na to da se radi o opasnoj materiji, nafti ili derivatima nafte”, a prema nezvaničnim saznanjima tog medija, inspektori su obišli i nekoliko preduzeća koja u svom radu koriste naftne derivate, ali prilikom prve kontrole nisu mogli da utvrde nepravilno postupanje ili havarije koje bi dovele do izlivanja tečnosti u kanalizaciju, a potom i u Rašku.

Zapisnik je proslijđen Republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine, nadležnoj za postupanje u ovakvim situacijama, kao i Odsjeku za suzbijanje privrednog kriminala Policijske uprave u Novom Pazaru koje će se uključiti u istragu, objavio je Radio Stoplus.

Povezane vijesti

%d bloggers like this: