Aktuelno Društvo Sjenica

U Sjenici proglašena vanredna situacija, većina sela odsečena od svijeta

Na području sjeničke opštine danas je proglašena vanredna sutuacija, a z bog smetove visine i preko tri metra većina putnih pravaca na Pešteri i dalje je neprohodna.

Predsjednik Opštine Hazbo Mujović potvrdio je da su gotovo svi putevi na seoskom području neprohodni.

“Devedeset posto sela na podučju Sjenice je zavejano i neprohodno. Sa svom mehanizacijom kojim raspolaže opština Sjenica probamo da glavne saobraćajnice i seoske puteve očistimo do mjesnih centara Proglasili smo stanje vanredne situacije. Sa svom raspoloživo mehanizacijom, uključujući privatna preduzeća, krenuli smo u deblokadu i očekujemo da će u narednih nekolko dana biti deblokirana sva naseljena mjesta. “, rekao je za SNews Mujović.

On je dodao da je danas do podnevnih sati još uvijek bio neprohodan magistralni put Novi Pazar- Sjenica.

Taj put je neprohodan, zbog zastoja u Dugoj Poljani, odnosno mjestu Golijski put. Od Sjenice prema Ivanjici i Novoj Varoši taj put je otvoren za saobraćaj.

Zbog sniježne mećave na određenim područjima došlo je do formiranja smetova visokoih i do četiri metra štoje dovelo doprekida saobraćaja.


Iz Opštine Sjenica je saopšteno da je sinoć u tri sata poslije ponoći izvučen poslednji automobil iz zavejane kolone automobila kod mjesta Sušice na putu prema Dugoj Poljani, dok je kolona iz Ivanjice oko ponoći uspjela da dođe do Sjenice.

Na spašavanju ljudi zarobljenih u vozilima učestvovali su pripadnicima Vatrogasne službe, Policije i Hitne službe i sjeničke Gorske službe spašavanja, mašinovođe JP za uređivanje građevinskog zemljišta Sjenicte, te veliki broj građana nesebično su odradili znatan dio posla, te rizikujući sopstveni život nisu odustajali dok nisu izbavili sve zavejane iz kolone.

Mehanizacija AD Novi Pazar – Put nastavila je da čisti i održava prohodnost magistralnog puta.

Tokom noći je na putnim pravcima kod Sjenice spašeno oko stotinu ljudi, a mnogi su vraćeni za Dugu Poljanu ili Novi Pazar, saopštile su lokalne službe Sjenice.

MUP Srbije je saopštio da su okom protekle noći, na putu Novi Pazar – Sjenica, pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Novi Pazar evakuisali 20 osoba iz zavejanih automobila, među kojima je bilo petoro djece, a pretragom terena pronađeno je beživotno telo starijeg muškarca u jednom zavejanom automobilu.

Iz Opštine Sjenica je potvrđeno da je na putu prema Dugoj Poljani u mjestu Sušica pronađena osoba koja se smrzla u snijegu. Riječ je o Radovanu Čvoroviću (66) nekadašnjem matičaru Opštine Sjenica koji je pronađen mrtav u automobilu. Čvorović je prošle noći krenuo prema Sjenici iz Novog Pazara , ali je ostao u snijegu tokom velikih snježnih nanosa.

Vatrogasci su izvukli tijelo nastradalog Čvorovića, uviđaj je obavila policija, a dežurni ljekar sjeničkog Doma zdravlja konstatovao je smrt.

Iz Opštine Sjenica očekuju da će se zbog poboljšanja vremenskih prilika normalizacija saobraćaja na osnovnim putevima na području biti u što kraćem roku.

Povezane vijesti