25 Aprila, 2024
Aktuelno Tutin Zdravlje

U Tutinu epidemiološka situacija ocjenjena dobrom

U Tutinu je danas na Štabu za vanredne situacije konstantovano da je epidemiološka situacija trenutno dobra, bez pozitivnih na koronavirus, ali da je zbog lošeg stanja u zemlji i okruženju neophodno striktno sprovoditi antiepidemijske mjere. Članovi štaba informisani su da privrednici uglavnom poštuju propisane mjere a inspekcijskim službama naloženo je da nastave striktnu kontrolu njihovog sprovođenja.

Načelnik tutinske policije Iso Režepović, članove štaba za vanredne situacije upoznao je sa inspekcijskim kontrolama u kojima je asitirala služba na čijem je čelu u cilju sprovođenja andiepidemijskih mjera.

Direktor javnog komunalnog preduzeća “Gradac” Erdžan Bahtijarević je istakao da ovo preduzeće redovno vrši dezifekciju javnih površina i objekata, te da imaju dovoljno resursa u slučaju da se situacija pogorša.

Zamjenik direktora Doma zdravlja, doktor Goran Marković, ocjenio je da je epidemiološka situacija dobra jer danima nema pozitivnih na koronavirus iako se veliki broj građana testira.

Dok je predsjednik Opštine Tutin Salih Hot građanima je uputio apel za poštovanje mjera, kako bi ovakvu epidemiološku situaciju zadržali što duže.

“Potrebno nam je da sačuvao ovakvu situaciju gdje ćemo preventivno djevovati, cilj nam je da sučuvamo svaki život, kako nam se ne bi dogodilo da u jednom trenutku imao veliki broj oboljelih i nedaj Bože umrlih”, istako je Hot i naglasio da svi zajedno trebamo djelovati.

Na štabu je između ostalog dogovoreno i da se situacija konstanstno prati, te da se odmah reaguje u slučaju pogorošanja.

 

 

 

 

 

Povezane vijesti

%d bloggers like this: